O nama

MS & WOOD

Naši građevinski projekti, na više od 100.000 m2 su garancija našeg uspjeha.

10.000 m2 Dukat
- mlin, pekara i robna kuća

50.000 m2 Unipromet
- ul.Marka Marulića 2, stambeno poslovni objekat

60.000 m2 Grand centar Ilidža

Nakon što smo pokazali šta znamo i možemo Unipromet ponovo gradi za Vas.

projekti

 • Naselje Miljacka

 • Unipromet

 1. U srcu Sarajeva, za svačiji džep i u skladu sa urbanim zahtjevima življenja 21. stoljeća.

  Stanovi su na sunčanoj strani, u tihom naselju, sa dosta zelenih površina. Daleko od svakodnevne gradske gužve, a blizu glavnih gradskih saobraćajnica.


  U naselju 'Miljacka' budućim vlasnicima garantujemo zadovoljstvo kroz odabir svog životnog prostora.

  Stambeni objekti i stambene jedinice građene po EU standardima gradnje, uz energetsku efikasnost u skladu sa normama EU. Ovakve zgrade ne samo da će pružati komfor i ugodan život, one ne zagađuju okolinu.


  U naše objekte ugrađujemo visokokvalitetne prozore sa trostrukim ostakljenjem EU profilima, niskim koeficijentom gubitaka, termo i zvučnu izolaciju podova, termoizolacioni sloj 10 centimetara, omogućavajući velike uštede energije.

   

  Naselje Miljacka nalazi se u neposrednoj blizini rijeke Miljacke i Bulevara Meše Selimovića što omogućava brz pristup svim dijelovima grada kao i izlazima iz grada. U neposrednoj blizini su škole, fakulteti, zdravstveni objekati, zgrada Općine Novi Grad.

   

  Za sve željne rekreacije i uživanja na otvorenom, već na samo 5 min.hoda nalazi se zatvoreni Olimpijski bazen Otoka, biciklističa i pješačka staza kojom ste povezani od Bentbaše do Vrela Bosne, sportski i rekreacioni objekti, tržni centri, bazeni Ilidža, Park šuma Mojmilo.

   

  Osjećaj ugodnosti i ljepote života u novom i vlastitom stanu se ne može platiti. To treba doživjeti, a pitanje je kada će se ponovno stvoriti prilika za ovakvu povoljnu investiciju.

   

  Sa nama ostvarite Vaš san.

   

  Dobro nam došli.

   

 2. Unipromet je krenuo u realizaciju ovog projekta svjestan prednosti koje ova lokacija pruža. Objekat je smješten u centralnom dijelu Sarajeva sa izvrsnom infrastrukturom, saobraćajno odlično povezan sa svim dijelovima grada (a ipak dovoljno izdvojen od saobraćajne buke), u blizini glavnih gradskih saobraćajnica, javnog gradskog prevoza (tramvajske i trolejbuske linije), trgovačkih centara, javnih ustanova i škola, te Vilsonovog šetališta, kao jedinstvenog gradskog rekreacijskog područja. Sve to daje ovoj novogradnji epitet jedne od najatraktivnijih u gradu.

  Objekat se sastoji od 3 odvojena ulaza, svaki sa vlastitim stubištem i bešumnim liftom vrhunske kvalitete renomiranog evropskog proizvođača. Spratnost objekta uključuje tri nivoa podzemnih garaža koje su direktno liftovima i stepeništima povezane sa svim spratovima, prizemlje sa galerijom (gdje se nalaze poslovni prostori, između ostalog predviđen je i wellness centar sa bazenom).

  Aspektu sigurnosti se pristupilo sa posebnom pažnjom tako da je ulaz u dvorišni dio obezbjeđen preko elektronski kontrolisane rampe, otvaranje karticom, kao i ulaznih vrata u zgradu te garažnih vrata, dok je u srednjem ulazu smještena nadzorna služba aktivna 24 sata sa video nadzorom za sve ulaze i garažu.

  Pozicioniranje objekta u pravcu sjever-jug je omogućilo da većina stambenih jedinica ima istočnu ili zapadnu orjentaciju sa izvrsnom insolacijom, te uistinu jedinstvenim vizurama na gradsku panoramu iz svakog stana.

  Sam objekat predstavlja spoj savremene arhitekture, moderne tehnologije i visokih standarda građenja. Posebna pažnja se posvetila materijalima koji se ugrađuju - oni su izvrsne kvalitete, počevši od sistema termo fasade debljine zida od 35cm (opečni blokovi 25cm i 10 do 15 cm termoizolacije) koja obezbjeđuje značajne uštede energije, preko vanjske stolarije gdje se ugrađuju čak 3 stakla (od kojih je jedno LOW-e) i 3 dihtunga te ugrađenom žaluzinom između stakala; sa termoizolacijom obloženim unutrašnjim zidovima stubišta, holova i hodnika; zatim hrastovog lamelnog parketa extra klase položenog u plivajućem podu sa slojem termo tj. zvučne izolacije, vrhunske keramike proizvođača, sanitarijama A klase, protuprovalnih i protupožarnih ulaznih vrata u stambene jedinice. Sistem grijanja se napaja preko gradske toplane, sa mogućnošću isključivanja grijanja ukoliko niste u stanu duže vrijeme, a klimatizacija će doprinijeti ugodnom boravku u stanovima i u vrelim ljetnim danima. Za sve stambene jedinice je omogućeno zasebno mjerenje potrošnje vode, električne energije i grijanja, te samim tim i kontrolu troškova, a  instalirani su priključak za kablovsku TV, telefonska instalacija, interfon. Omogućeno je neprekidno napajanje električnom energijom osnovnih sadržaja objekta.

  Svi stanovi su projektovani tako da pružaju komforan, savremen i ugodan ambijent življenja, što se ogleda u većim kvadraturama dnevnih boravaka, te lođama kao produžetkom stambenog prostora za boravak na otvorenom. Stubišta sui izvedena u granitu sa inox ogradom, a hodnici u vrhunskim gres pločicama.